Kategorie
    Menu Close

    Fitomed | Tradycyjny KREM TŁUSTY do cery suchej i dojrzałej na noc

    Producent: Fitomed
    Masa netto: 55 g
    SKU: 5907504400013
    23,00 zł
    i h
    Wyślij do
    *
    *
    Sposób wysyłki
    Nazwa
    Przybliżony czas
    Cena
    Brak opcji wysyłki
    Krem tłusty tradycyjny spełni oczekiwania nawet tych osób, które mają bardzo suchą i odwodnioną skórę. Słynie ze swojej wielofunkcyjności, nic więc dziwnego, że wiele kobiet pragnie go mieć przy sobie przez cały rok. Charakteryzuje się gęstą i puszystą konsystencją, a jego cenne składniki sprawiają, że cera jest odpowiednio odżywiona i nawilżona. Zimą, dzięki wyjątkowo składnikom lipidowym, krem chroni skórę przed wiatrem i mrozem. Świetnie sprawdza się także do masażu twarzy i jako maseczka wygładzająca. Zawarte w kremie witaminy A, E, F odżywiają i chronią skórę przed wolnymi rodnikami, olej z awokado głęboko nawilża, zaś olejek z drzewka różanego nadaje skórze delikatnie kwiatowego aromatu. Zaufaj naszej sprawdzonej recepturze i wprowadź krem tradycyjny do codziennej pielęgnacji!

    Polecamy do: cery bardzo suchej na dzień, suchej i dojrzałej na noc. Wykorzystując właściwości okluzyjne kremu, można go stosować do masażu twarzy, a także jako ekspresową maseczkę wygładzającą do cery suchej.

    Składniki aktywne: naturalny olejek z drzewka różanego, olej z awokado, wosk roślinny, witaminy A, E i F.

    Działanie: wygładza, odżywia, chroni przed mrozem i wiatrem, wspomaga naturalne nawilżanie skóry.

    Składniki aktywne pod lupą:

    • olej z awokado - otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado o wysokiej zawartości składników aktywnych posiada wszechstronne właściwości pielęgnacyjne. Wykazuje ogromne zdolności przenikania w głąb naskórka, głęboko nawilża i pozwala skutecznie usuwać martwe komórki. Ułatwia pozbywanie się nadmiaru sebum i oczyszcza pory. Chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, które powodują powstawanie zmarszczek i utratę jędrności skóry. Zawarte w oleju antyoksydanty łagodzą podrażnienia, stany zapalne i delikatne oparzenia wywołane nadmierną opalenizną.
    • masło kakaowe - od wieków uważane za jedno z najlepszych składników pielęgnacyjnych. Uzyskuje się poprzez wytłoczenie tłuszczu z nasion kakaowca. Zawiera cenne witaminy m.in. potas, magnez, wapno i żelazo, a także antyoksydanty neutralizujące działanie wolnych rodników. Natłuszcza, zmiękcza, regeneruje i chroni naskórek przed wysuszeniem.
    • olejek z drzewka różanego - bardzo delikatny, dobrze tolerowany i polecany olejek do każdego typu skóry i włosów. Ceniony w pielęgnacji cery suchej, mieszanej, dojrzałej i zmęczonej. Posiada właściwości antyseptyczne, regenerujące i oczyszczające. Duża zawartość linalolu (ponad 80%) sprawia, że działa przeciwzmarszczkowo, wygładza i regeneruje naskórek. Wspaniale sprawdza się jako dodatek do olejku do masażu i składnik płynów do kąpieli. Działa pobudzająco i odprężająco.
    • witaminy A występuje w dwóch postaciach, jako witamina A (retinol) i prowitamina A (beta-karoten). Może być magazynowana w organizmie i nie wymaga codziennego uzupełnienia, mierzy się ją w jednostkach IU (Units International). Dzienne zapotrzebowanie dla dorosłej kobiety to około 2000 UI. Obecność witaminy A w preparatach kosmetycznych korzystnie wpływa na regenerację naskórka, zdrowe jego pogrubienie. Oprócz tego witamina A pomaga w usuwaniu plam starczych, leczeniu trądziku oraz spłyceniu zmarszczek.
    • witamina A zapewnia prawidłową czynność tkanki naskórkowej. W przypadku jej niedoboru komórki naskórka spłaszczają się i tracą swoją odporność, przez to skóra może uwrażliwić się na różne czynniki zewnętrzne.
    • witamina E - naturalna witamina E pozyskiwana z tłuszczy roślinnych poprzez rafinację heksanem. Konserwant substancji tłuszczowych, rozpuszczalny w tłuszczach, nierozpuszczalny w wodzie. Zalecane stężenie w kosmetyku: 0,05 – 0,5%. Zapobiega i ogranicza szybkość zachodzenia procesu utleniania zawartych w kosmetyku składników tłuszczowych, np. niektórych cennych olejów roślinnych. Chroni przed utlenianiem, zmianą barwy i zapachu. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne i ujędrniające, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo.
    • witamina F w kosmetyce nazywana mieszaniną trzech nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) linolowego (n-3), linolenowego (n-6) i arachidonowego (n-6). Kwasy te nie są syntetyzowane przez nasz organizm i muszą być dostarczane z zewnątrz. Kwasy z grupy n-6 wykazują większą aktywność biologiczną, niż n-3. Najobfitszym źródłem NNKT są oleje roślinne (z kiełków pszenicy, kukurydziany, winogronowy, awokado, słonecznikowy, wiesiołkowy).
    Właściwości: zawartość składników aktywnych i naturalnych wynosi 96%. Dopuszcza się nieznaczne zmiany koloru, zapachu i konsystencji. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.