JOY DAY
Bio koncentraty napojów probiotycznych

Koncentraty napojów probiotycznych serii JOY DAY, to jedyne polskie koncentraty takich napojów. Zawierają one w swym składzie znaczne ilości żywych kultur bakterii kwasu mlekowego (min 2×107jtk/ml.) charakteryzujących się znaczną witalnością. Ich odpowiednio dobrany zestaw zasila produkty swymi prozdrowotnymi metabolitami takimi jak witaminy, minerały, kwasy organiczne i antyoksydanty. Koncentraty uzyskiwane są poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji. Nie wymagają pasteryzacji. Są bez konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, słodzików i bez dodatku cukru. Posiadają 12 miesięczny okres trwałości, gwarantowany przez zawarte w nim bakterie probiotyczne i antyutleniacze.

Skład podstawowy wszystkich koncentratów: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych (66,7%) w tym: (Lactobacillus casei LMG P-17504; L. plantarum LMG P-21020 i LMG P-21021; L. delbruecki ssp. bulgaricus LMG P-21905; L. acidophilus LMG P-21904; L. rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 i DSM 16605; L. fermentum; L. lactis; Bifidobakterium breve LMG P-17500 i LMG P-17501; B. animals ssp. lactis LMG P-17502; B. longum DSM 16603; S. thermophilus LMG P-21908 i LMG P-17225), ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców (33,3%): w zależności od odmiany koncentratu ( Chmiel, Głóg, Topinambur, Owoce lasu, Mięta)

Odmiana CHMIEL

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy nerwicach żołądkowo-jelitowych, dla wyciszenia stanów pobudzenia nerwowego i mającym problemy z zasypianiem oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Odmiana GŁÓG

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji
roślin ziołowych w tym: owocu głogu, kwiatu głogu, liści melisy, ziele dziurawca, kwiat lipy i ziele skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom z chorobami serca, przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego i skurczowych dróg żółciowych, osobom potrzebujących wsparcia w neutralizacji objawów depresji oraz dla opóźnienia.

Odmiana TOPINAMBUR

Skład: Naturalny kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji warzyw w tym: bulw topinambura, korzeni marchwi i pasternaka.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: w terapiach odtoksyczniających i oczyszczania wątroby, osobom starszym i rekonwalescentom dla wsparcia organizmu bogactwem jego składników witaminowych, mineralnych i antyoksydacyjnych oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Odmiana OWOCE LASU

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych i owoców w tym: liści jeżyny, czarnej porzeczki, poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: osobom potrzebującym wzmocnienia ogólnej odporności organizmu (w tym dzieciom powyżej 3 lat), przy oczyszczaniu układu moczowego oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.

Odmiana MIĘTA

Skład: kompleks żywych kultur bakterii probiotycznych oraz ekstrakt procesu fermentacji roślin ziołowych w tym: liści mięty, kwiatów czarnego bzu, głogu, liści melisy, kwiatów lipy i ziela skrzypu.

Z uwagi na specyficzny skład ekstraktu polecamy szczególnie: przy zaburzeniach czynności przewodu pokarmowego, odbijaniu się, nudnościach, zgadze, wzdęciach, braku łaknienia, nadkwaśności żołądka oraz dla opóźnienia procesów starzenia się komórek.